петък , 3 май 2024

Защо е важно да изградите собствен уебсайт?

Защо е важно да изградите собствен уебсайт?

Много статистики показват, че средно всеки човек прекарва поне 3 часа в уеб пространството всеки ден. Интернет е глобална световна мрежа, в която човек може да получи необходимата информация. В момента се наблюдава нейното бързо развитие, така че хората все по-често я включват в работната си среда. Почти всяка фирма вече има свой собствен уебсайт, който допринася за популяризирането на нейната сфера на дейност и предлагани услуги.

Защо е важно да изградите собствен уебсайт?

Кой има нужда от уебсайт и какво ви дава той?

Необходим е в 99% от случаите ако представлявате: фирма, фрийлансър, предприемач, творческо или обществено лице. Дори вече всеки обикновен човек може да създаде уебсайт или блог и да прави пари от него, чрез генериране на трафик.

  • Уебсайта представя основния облик на фирмата – Наличието на собствен уебсайт значително подобрява имиджа на компанията ви в очите на потенциалните клиенти и партньори. Ако го няма, към компанията ще се отнасят не само предпазливо, но и несериозно! Клиентите ще останат с впечатлението, че фирмата ви не се грижи за имиджа си и следователно не си струва да ви обърнат внимание.
  • Играе ролята на виртуален 24/7 офис и визитка – В миналото, за да разберат интересна информация за дадена фирма, клиентите се обаждаха по телефона, свързваха се със секретаря или посещаваха централния офис на организацията. Сега това се прави по всяко удобно време, просто като кликнат на уебсайта. Такъв източник може да се нарече ваш виртуален офис, работещ денонощно и седем дни в седмицата. Всичките ви данни са публично достояние, т.е. всеки потенциален клиент може да отвори уебсайта ви по всяко време и да го разгледа.
  • Това е възможност да изразите себе си – Ето още една причина, поради която имате нужда от уебсайт. С него вие ще можете да разкажете за себе си, като предоставите на потребителите цялата възможна информация и  какви са вашите специфични предимства пред други компании. Ако вие  разполагате с интернет ресурс, вероятността за постъпване на клиенти при вас се увеличава значително. Вероятно потенциалните клиенти или партньори няма да търсят конкретно вас, а вашите конкуренти, които предоставят подобни услуги, но биха могли да попаднат на вашия уебсайт за определени заявки за търсене. И ако не разполагате с такъв, те никога няма да знаят за съществуването на вашата дейност и нещата, които искате да предложите.
  • Той представлява важен бизнес инструмент –  Има и друга причина важността на създаване на уебсайт. Той ще ви помогне да управлявате собствения си бизнес. Неговото присъствие, ясно и разбираемо описание ще привлече повече клиенти към вас. Ако обмислите всички подробности на сайта, предоставите формуляр за обратна връзка или незабавно инсталирате бутон за поръчка на стоки/услуги, ефективността на вашия ресурс ще се увеличи значително! Ако искате да продавате стоки, тогава в 90% от случаите имате нужда от онлайн магазин или поне от целеви страници (capture / landing page).
  • Ефективен начин за реклама – Сега около 30% от потребителите научават за компанията ви чрез вашият уебсайт. Тези цифри ще се увеличават с времето, което се дължи на нарастващото значение на Интернет като цяло. Правилно създаден, интересен, пълен с важна информация уебсайт бързо носи на собствениците си не просто приходи, а реална, осезаема печалба.
  • Взаимодействие с потребителите – Когато създавате уебсайт, не забравяйте да включите в него и  секцията „Отзиви“. В нея хората ще могат да оценят ефективността на вашата работа, което ще ви даде  ясно предимство. Думите, изречени от клиенти, поръчали услугите ви, са най-надеждната препоръка за привличане на още такива.

Забележка! Колкото и добър да е вашият уебсайт, трябва да разберете, че няма да ви донесе мигновена печалба. За да бъде видим от повече хора, на вашият изграден уебсайт е нужно да се направи оптимизация за търсачки. Изработката на сайт е само първата ( и най-важна ) стъпка към онлайн присъствието ви. Както и да комбинирате със платена реклама. Ще трябва да изчакате известно време, в най-добрия случай няколко месеца. Но осезаеми печалби ще дойдат при вас евентуално  след една година активно управление на бизнеса ви. Идеалното решение е да разработите уебсайт, заедно с който да поддържате и страница в социалните мрежи към него.

Други статии свързани със Уебсайтове и SEO:

https://novinite-dnes.bg/zashto-e-vazhno-generiraneto-na-trafik-kam-vashiya-sajt/

https://1den.bg/любопитно/как-трябва-да-избираме-фирма-за-seo-оптим/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *