понеделник , 29 април 2024

Валерия Велева: Тепърва българите ще разберат какъв зловещ ще е ударът по джоба им

В студиото на „Денят ON AIR“ журналистът Валерия Велева каза:

„Можем да си пожелаем светли дни в личен план, но светли дни за българската политика като че ли не виждам. Изминалата година беше турбулентна за българската политика с процеси, които буквално разбъркаха политическия ландшафт, с политически неустойчиви победители. Както и една коалиция, която е странна и необичайна, и с отлагани проблеми, чието решение никак няма да бъде лесно“.

Според нея четворната коалиция има много сериозни проблеми – здравни, енергийни и икономически кризи. И следващата година ще бъде по-трудна.

„Не смятам, че има сила, която да изкара масово българите на улицата в момента. Социално недоволство ще има. Тепърва българите ще разберат какъв зловещ ще е ударът по джоба им. Те все още не са го разбрали, тъй като мораториумът задържа едни цени, които след това ще бъдат отприщени. Обикновено казваме, че зимните месеци са тежки, тук ще се разшири времевият периметър за изпитание на българите“, спомена също Валерия Велева.

„Много е важно в такава ситуация да се види лидерът и онази авторитетна фигура, на която обществото в момента да има това доверие. Лично за себе си не я виждам тази фигура. Кирил Петков все повече и повече ще разбира какво означава да си министър-председател и да вземаш решения не за твоя бизнес, а за цялата държава, когато интересите са много противоречиви“, допълни още Валерия Велева.

Велева е категорична, че Радев е бил силен, когато е имал враг срещу себе си и му предстои период, в който ще събира негативи.

„Ако Кирил Петков реши да отвори вратите на Северна Македония – първият човек, който ще напусне коалицията ще бъде Корнелия Нинова, защото тя не е политик еднодневка, за да си сложи такова петно в биографията. Също така „Има такъв народ“ няма да приемат такава стъпка. Кирил Петков върви по жарава, но той не осъзнава това нещо“, каза още журналистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *