Милен Милушев: Запада обръща палачинката - Топ новини

Милен Милушев: Запада обръща палачинката

На фона на напъните у нас за слугинаж на Запада от евроатлантическата шайка в парламента комай самият Запад обръща палачинката.

Изритват Зеленски. Засега само дискретно. На ниво съветници. От Джейк Съливан, съветникът по националната сигурност на Байдън, излезе конфузната информация, че украинският президент бил призован да преговаря с Русия, но самоволно отказал. Американците преговаряли през неговата глава с руската армия. С това се обяснявала и пасивността на руснаците. Чакат господарите на Зеленски да го нашляпат.

Египетският президент Ел-Сиси пред куп западни лидери на конференцията на ООН за климата драматично призова да не се ескалира войната между Русия и Украйна. В превод на делничен език закле Запада да престане да въоръжава укронацистите. Подобни сигнали от подправителствено ниво идват и от Чехия, Германия, Италия, Франция, Великобритания… Дори от Израел…

А пък в Турция на най-високо ниво самият президент Ердоган отряза САЩ:/перифразирам/“… Америка не може да ми заповядва да взимаме страна в конфликта Русия-Украйна. Това не е наша война. Ние сме голяма държава, имаме най-голямата армия, нямам намерение да обрека турския народ на мизерия, за да угодим на Запада….“

Вероятно затова руснаците се мотаят и не мачкат Украйна. Чакат обръщането на палачинката в световен мащаб.

Западът вложи много милиарди в хунтата на Зеленски-над 40 милиарда. Как ще си ги върне при победа на Русия, която е неизбежна? Мисля, че всъщност западняците умуват как да ограничат щетите. По-изгодно им е да има остатъчна Украйна, отколкото Новорусия.

Ако руснаците приемат тази половинчатост, губят.

Остатъчна Украйна е горбачовщина. Продължаване на войната.

Между другото, Бойко Борисов спомена, че сме на прага на Трета световна война и затова трябвало да се сформира ясно евроатлантическо правителство. Оказването на военна помощ на Украйна, а не само на военно-техническа, означава, че ще пращаме не само техника, а и жива сила. Разтълкува го конституционалистът Пламен Киров. В тоя ред на мисли по-разумно е Борисов да се стяга за народен съд.

Реалистично е.

Милен Милушев,фейсбук

На фона на напъните у нас за слугинаж на Запада от евроатлантическата шайка в парламента комай самият Запад обръща…

Posted by Milen Milushev on Monday, November 7, 2022

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *