Байдън: Мъск е купил Туитър за да разпространява лъжи по света - Топ новини

Байдън: Мъск е купил Туитър за да разпространява лъжи по света

Президентът на САЩ Джо Байдън каза вчера, че Илън Мъск е купил платформата за социални мрежи Туитър, за да разпространява лъжи по света, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Twitter уволни половината от персонала си вчера, но каза, че съкращенията в екипа, отговорен за предотвратяване на разпространението на дезинформация, са по-малки. Това идва, след като рекламодателите се оттеглиха поради опасения относно курирането на съдържанието.

„В момента най-голямото ни безпокойство е, че Илон Мъск придобива компания, която изпраща или просто разпространява лъжи по целия свят… В Америка няма редактор. Няма повече. Как искаме децата да разберат какво е графика на залозите?“ Байдън каза на събитие за набиране на средства.
Говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза пред репортери по-рано, че Байдън е много наясно с необходимостта от намаляване на речта на омразата и дезинформацията.

„Тези негови възгледи се отнасят за Twitter и се отнасят за Facebook и всяка друга социална мрежа, където потребителите могат да разпространяват дезинформация“, каза говорителката.

Мъск обещава да възстанови свободата на словото, като същевременно попречи на Twitter да се превърне в „ад“. Големите рекламодатели обаче изразиха загриженост относно придобиването на Twitter от милиардера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *