Путин и неговото обкръжение са обсебени от руски мистици и философи традиционалисти като Дугин и Прохоров - Топ новини

Путин и неговото обкръжение са обсебени от руски мистици и философи традиционалисти като Дугин и Прохоров

Руският президент Владимир Путин и неговото обкръжение са обсебени от руски мистици и философи традиционалисти като Дугин и Прохоров.

Това пречи на лидерите на държавата-агресор да приемат реалността, отбеляза журналистът на свободна практика Виталий Сизов.

Руското ръководство си намери нов враг пред Великобритания. Според Сизов това е свързано с много други неща, но и с взривяването на кораби в Севастополския залив.

„Има ли някаква обосновка за това? Това е – Обединеното кралство предостави на Украйна много помощ, предостави военна помощ и наред с други неща обучи украинската армия. Но за да обвините Обединеното кралство в лична отговорност, имате нужда от доказателства. Има ли Русия има ли някакви оплаквания за това? интересувам се“, каза репортерът.

От рационална гледна точка те са се обърнали срещу Запада, добави Сизов: „Ако обявиш всички за врагове и застрашиш националната им сигурност, трябва да си готов да отвърнеш на удара“.

Репортерът каза, че за Русия е много болезнено да осъзнае, че „бившата колония срещу Украйна“ ефективно се съпротивлява и всъщност принуждава Русия да се оттегли от бившата метрополия: „Много им е трудно да осъзнаят, че това е волята на Украински народ. Те не са нито нацисти, нито сатанисти, нито англосаксонци.“

Руски и западни анализатори посочват разрив между Пригозин, който е в състояние да формира свой собствен частен отряд, и военните центрове на руския Генерален щаб и Министерството на отбраната.

Според Института за война Пригозин в момента се опитва да изгради репутация на виден командир, като изгради „гласоподавател“ сред крайнодесните граждани на Русия, въпреки провала на редовните сили в руските въоръжени сили. В бъдеще влиянието на Пригозин може да застраши самия Путин.

Това е в съответствие с констатациите на украинския Генерален щаб за безсмислената атака на Русия срещу Бахмут, в която фракцията на Вагнер изигра основна роля.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *