Aмерикански сенатори увериха, че САЩ ще помагат на Украйна - Топ новини

Aмерикански сенатори увериха, че САЩ ще помагат на Украйна

Над 4 млн. души в Украйна са без ток след руските удари по енергийната система в страната. Това заяви президентът Володимир Зеленски. Според него Русия прибягва до енергиен тероризъм, а това показва слабостта на Москва.

Междувременно в Киев американски сенатори увериха, че демократите и републиканците ще продължат да подкрепят Украйна и след междинните избори в Съединените щати, пише Nova.

Посещението на републиканеца Роб Портман и колегата му от Демократическата партия Крис Кунс стана на фона на спекулации, че републиканците, които се очаква да спечелят мнозинство в Камарата на представителите, могат да възпрепятстват подкрепата за Украйна.

„Ясно е, че случващото се тук, в Украйна, е нещо, върху което републиканците трябва да се съсредоточат, защото е в интерес на нашата национална сигурност Русия да не успее. В противен случай живеем в много по-опасен и непостоянен свят. Помислете за Тайван, помислете за Иран и Близкия изток. Помислете за последствията, ако се позволи на Владимир Путин да успее”, каза американският сенатор от Републиканската партия Роб Портман.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *