Емил Василев: Този път съм съгласен с Президента. Няма как да даваме оръжия на Украйна, които на самите нас може да се окажат нужни - Топ новини

Емил Василев: Този път съм съгласен с Президента. Няма как да даваме оръжия на Украйна, които на самите нас може да се окажат нужни

Този път съм съгласен с Президента. Няма как да даваме оръжия на Украйна, които на самите нас може да се окажат нужни. Малцина обърнаха внимание, но Румен Радев се аргументира с Балкански заплахи за националната ни сигурност.

След изказванията на сръбския вътрешен министър, че ЕС е минало, а бъдещето е в отношенията с Русия, и за децата в детските градини стана ясно, че Сърбия се изживява като филиал на Сибирската империя, а психопатът Вучич се съизмерява с Путин. Е, как тогава да подарим зенитните си комплекси С-300, след като единият охранява София, а другият – АЕЦ „Козлодуй?

Утре косоварите и сърбите могат пак да са във война, а България да е фронтова държава. Искам правилно да бъда разбран и да няма първосигнални реакции на поста ми – доказал съм и бях един от първите, които подкрепиха Украйна на профила си и осъдиха безумната руска агресия. Трябва да помагаме максимално на украинците, но не и за сметка на собствената си национална сигурност. Още преди повече от век авторът на „Строители на съвременна България“, македонският българин Симеон Радев, определя сърбите за болни националисти и русофили.

Нищо не се е променило век по-късно. Заради болните си шовинистични амбиции сърбите по всяко време могат да разпалят нова Балканска война, а в нашия регион няма нито един балкански народ, който вече да не им е сърбал попарата.

С такъв съсед аз бих направил такава разстановка на българската армия /ако бях шеф на Генералния щаб/, че по всяко време да е готова да се бие на западната граница. Доколкото знам нашите военни разбират това и са взели необходимите мерки. Накратко: за Украйна пълна подкрепа, но не и за сметка на България.

Емил Василев, Facebook

Този път съм съгласен с Президента. Няма как да даваме оръжия на Украйна, които на самите нас може да се окажат нужни. …

Posted by Emil Vasilev on Thursday, October 20, 2022

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *