Йордан Халачев: Американската делегация се върна от Каракас опозорена - Топ новини

Йордан Халачев: Американската делегация се върна от Каракас опозорена

Американската делегация се върна от Каракас опозорена. Само преди няколко дни терминът „венецуелски власти“ не беше използван във Вашингтон. Използваха само:“Незаконен режим“.Сега се изложиха жестоко,като се опитаха да полегнат на Мадуро,но бяха „огледани преценени и отхвърлени,като негодни“.

Основната задача, която се опита да реши Държавния департамент и Конгреса на САЩ в Каракас след,като насадиха малоумна Европа с газа и нефта,беше задачата,“да оправят себе си“, с доставката на „тежък“ петрол от Венецуела. По-рано,наглите американци блокираха и санкционираха Венецуела и направиха множество опити да отстранят президента Николас Мадуро.

Спомням си дори за един унищожен техен десант и за изловени и показвани по телевизиите техни „рейнжъри“. Сега макар и безнадежно,но Вашингтон се опита да „лиши Русия от подкрепата от Венецуела“.Представители на САЩ се срещнаха с вицепрезидента Делси Родригес и държавния глава Николас Мадуро, (този,когото наричаха нелегитимен и подкрепяха смешника,но техния смешник- Хуан Гуайдо,в когото виждам голяма прилика с Киро).Американски представители, включително Хуан Гонзалес, който оглавява една от дирекциите на Съвета за сигурност на САЩ, предложиха на Каракас „известно облекчаване на санкциите“.

Например на Венецуела беше предложено да „продава петрол чрез западни компании“. И американците получиха поредния външнополитически шамар: Президентът Мадуро им постави своите собствени условия, които американската преса нарече „предварително невъзможни“.Ето и условията на Мадуро: 1).Вашингтон незабавно да премахне всички санкции към официалния Каракас и да се извини публично. 2).Да отмени ограничителните мерки срещу всеки един от служителите, които са били под санкции. 3).

Съединените щати да започнат връщане на пълния контрол на Каракас, върху венецуелската държавна компания PDVSA, чийято пиратска/рейдерска кражба,беше извършена от САЩ, преди няколко години. Николас Мадуро нарече санкциите, наложени срещу Русия, престъпление срещу руския народ и добави:“Днес САЩ откриха фронта на безпрецедентна информационна война срещу Русия. Ние знаем това много добре“.

Йордан Халачев,фейсбук

Американската делегация се върна от Каракас опозорена. Само преди няколко дни терминът „венецуелски власти“ не беше…

Posted by Йордан Халачев on Monday, March 7, 2022

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *