Можете да повредите мебелите: Содата за хляб почиства почти всичко, но никога не трябва да я използвате за това - Топ новини

Можете да повредите мебелите: Содата за хляб почиства почти всичко, но никога не трябва да я използвате за това

Содата за хляб е много популярна, когато става въпрос за естествено почистване на дома. Използва се за почистване на кухня , баня и мебели. Има абразивни свойства, които позволяват почистването на предмети без търкане. Освен това неговите избелващи способности го правят ефективен препарат за премахване на петна от много повърхности.

Не го използвайте за тези елементи

Въпреки ефективността си, содата не трябва да се използва за почистване на огледала, прозорци и други стъклени повърхности. Ако се опитате да почистите огледалото със сода за хляб , можете да го повредите. Когато се използва върху стъклени повърхности, като прозорци и огледала, содата за хляб може да ги надраска чрез триене. Драскотините може да са почти незабележими в началото, но могат да станат по-изразени с течение на времето, тъй като мръсотията се забива в драскотините, оставяйки огледалото постоянно мръсно. Освен това не използвайте сода бикарбонат за почистване на дърво, мрамор и керамика.

Какво да използвате вместо сода за хляб

И така, какво използвате за търкане на огледала? Използвайте оцет, който ще ги накара да блестят. Същото като прозорци, стъклени маси. Смесете половин чаша бял оцет, половин чаша вода и 1 супена лъжица царевично нишесте в спрей бутилка. Напръскайте стъклената повърхност, избършете с чиста хартиена кърпа или кърпа и тя ще заблести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *