Мюсюлманка разкри как се подготвя за плажа: „Най-голямото предизвикателство е да свалиш чадъра и да разпънеш спалното бельо“ - Топ новини

Мюсюлманка разкри как се подготвя за плажа: „Най-голямото предизвикателство е да свалиш чадъра и да разпънеш спалното бельо“

Как мюсюлманките се къпят в морето? Този въпрос често буди любопитство и несигурност, тъй като традиционното покривало на тялото може да изглежда като пречка да се насладите на водата и слънцето, както го правят другите. За тези, които не са запознати с предизвикателствата, може да бъде трудно да си представят как да балансират религиозните и културните задължения, докато се наслаждават на деня на плажа.

Този текст предава опита на една мюсюлманка в Америка, изследва начини да преодолее тези предизвикателства и да си позволи приятен ден на плажа, уважавайки своите вярвания и чувствайки се комфортно, разкри журналистката Мехрина Асиф . Цитираме  целия й текст:

Израствайки като мюсюлманин в Америка, изглежда си фантазирах един ден да видя морето. Но това беше невъзможно желание, когато дори не можех да намеря плувен басейн. Потърсих басейни или дни, запазени само за жени, или паркове, които биха били отворени само за жени. Или не съществуваше, или се чувствах толкова неудобно, че дори не можех да си тръгна.

Логистичните проблеми изглеждат непреодолими. Искам да бъда напълно покрит, но по начин, който ми позволява наистина да плувам. Много места не ви позволяват да влезете във водата с огромна широка тениска – те изискват истинско „плуване“. Веднъж се опитах да кажа, че е „къпане“ – последната модна тенденция, която донесох от Ню Йорк. Но не се получи, все пак трябваше да изляза.

Но не само тази основна нужда ме притеснява. Това е, че не искам другите да ме виждат и не искам да гледам други полуголи хора. Става въпрос за това как да се преоблека и да отида до тоалетната, когато от обществените тоалетни ме настръхва. Става дума за необходимостта да се молим без никакво лично място за това. Става въпрос за това как успешно да поддържате косата си без постоянни вълни.

Въпреки това, като отидох на плажа и се принудих да измисля решения, открих начини да се боря с всичко това за един лесен, пълноценен ден на плажа. Да се ​​потопим (хаха)!

Решение 1: Бански костюми, които работят Разбрах, че има причина за това досадно правило, че се използват само бански костюми. Все още плувах в широки дрехи, когато можех да ги побера, но се оказа наистина трудно да плувам в нещо различно от стегнат спандекс. Можете да се справите, ако планирате да използвате реквизит за плуване, но дрехите наистина ви пречат.

Решението: Бански, който покрива цялото тяло. Този, който намерих, се продава в Amazon от Micosuza и е страхотен, защото има подложки за гърдите, прилична качулка, която покрива цялото чело, и цип за носа. Спасител за опитите да останете покрити. Единственият проблем е, че въпреки че покрива кожата, все пак се чувствам открита, защото ясно показва формата на тялото.

Решението: Вземете дълга, тънка рокля или халат за разходка. Можете да го свалите и да го оставите на плажа, когато влезете във водата, защото така или иначе никой не може да види тялото ви във водата. Улеснява плуването, но и изсъхва бързо, защото е истински бански. Често в края на деня дори не е нужно да се преобличам — мога просто да облека дълга тениска върху това и да се прибера вкъщи.

Решение 2:  Какво ще кажете за косата? 

Трябва да поддържам косата си покрита може да бъде наистина неудобно, често мисля да я обръсна. Особено след като косата ми е тънка и хлъзгава, постоянно се изплъзва от всички фиби и кокове и пада върху лицето ми. На плажа, особено когато вълните ви удрят по-силно, отколкото очаквате, пет минути са достатъчно, за да се разпадне вашият внимателно вързан ансамбъл.

Правилното решение е плувна шапка. Едва при последното ми пътуване до плажа преди няколко седмици открих тази красота. Силиконовата шапка за дълга коса от Speedo беше истинско чудо — вместо непрекъснато да набирам косата си назад на всеки 3 минути, трябваше само да коригирам шапките над ушите си няколко пъти. Получаването на малко по-голям размер също помогна, защото не беше прекалено стегнато и предизвикващо главоболие.

Шапката за плуване наистина прави най-голямата разлика, защото остава на мястото си – всичко останало ще падне и ще направи престоя ви нещастен. Допълнителен бонус е, че косата ви ще остане предимно суха, предотвратявайки множество други проблеми и логистични трудности.

Решение 3: Избягване на тълпи

С подсигурено подходящо облекло, отиването на плажа, дори когато е пренаселено, всъщност е възможно. Просто трябва да избягвате да гледате полуголи хора. Все пак предпочитам да отида, когато е празно, защото тогава е по-удобно – по-скромно.

Определено отидете сутрин в делничен ден. Колкото по-рано пристигнете, толкова по-добре. Любимото ми време е да съм на плажа най-късно до 8 часа сутринта — тогава можете да намерите добър паркинг и да разположите лагера, където пожелаете, да си осигурите място. Но също така няма да има много хора през този период. Така че можете да се насладите на много повече празно пространство около вас и докато плажът започне да се запълва следобед, вие сте се наситили и можете да се върнете у дома до 3 часа сутринта — избягвайки отново тълпите.

Решение 4: Логистика за смяна на дрехите

Промяната е най-лошата част. Мразя обществените тоалетни и мразя да се преобличам в тях. Мъча се, губя равновесие. Правейки го в мръсно обществено съоръжение… не, благодаря. Като цяло смятам, че е най-добре да избягвам преобличането изобщо. Облечете се у дома, преди да тръгнете, и сложете голяма тениска и шал върху това, може би панталон. Елате на плажа, свалете всичко и се гмурнете! Когато искате да се приберете вкъщи, прекарайте известно време, седейки на плажа и релаксирайки, оставяйки слънцето да ви изсуши (с бански, който покрива цялото ви тяло, не трябва да отнеме повече от половин час, за да се почувствате относително сухи). След това просто облечете всичко и се приберете вкъщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *