Колко диня можем да ядем на ден? Ако я ядете така, няма да напълнеете, твърди руски лекар

Колко диня можем да ядем на ден? Ако я ядете така, няма да напълнеете, твърди руски лекар

Тази година динята е по-достъпна от всякога и някои от нас ядат много от нея и по време на трите хранения

„Те смятат, че динята , ябълката и горските плодове са просто вода с „витамини“. Междувременно те наддават значителен брой килограми на такава „вода“. Имам пациенти, които напълняваха само с диня.

Трябва да знаете едно: плодовете са пълни с фруктоза. Излишната фруктоза, особено на празен стомах, ще доведе до мастна дегенерация на черния дроб. Също така фруктозата допринася за развитието на затлъстяване, предизвиква имунитет към хормона на мастната тъкан лептин и към хормона на панкреаса инсулин. Това от своя страна води до постоянно повишаване на апетита.

Това е омагьосан кръг”, твърди Зухра Павлова, ендокринолог в Университетската болница в Москва.

Нашият лекар Деян Чубрило каза нещо подобно за плодовите сокове:

„Като вземеш тези сокове и ги пиеш по няколко пъти на ден, а тези сокове се правят предимно от различни плодове и зеленчуци в блендер и всичко това хубаво го изчистихме, после се пресова и количеството е много галантно – около 500 ml, вашият инсулин ще скочи, сякаш сте на тест за натоварване с глюкоза. Това е такъв скок на инсулина от такъв здравословен сок, това ще бъде стимул за блокиране на топенето на подкожни мазнини, стимул за производство на повече холестерол и стимул за напълняване на черния дроб. Сокът трябва да е с фибри, с малко мазнини, със семена, за да се успокои тази реакция на панкреаса.“

Един резен диня осигурява цели 25% от дневната нужда от витамин С. Витамин С е важен за здрави зъби и венци, помага за усвояването на желязото, поддържа здравето на съединителната тъкан на кожата, имунните функции и заздравяването на рани .

Този витамин съдържа и антиоксиданти, така че предотвратява увреждането на клетките чрез неутрализиране на свободните радикали – молекули, за които се смята, че са свързани със стареенето и появата на определени заболявания.

Има все повече доказателства, че хората, които ядат достатъчно плодове и зеленчуци, за да задоволят ежедневните си нужди от витамин С, имат по-стабилно кръвно налягане от тези, които не ядат достатъчно от тези важни храни.

Изградете имунната си система

Динята е с високо съдържание на витамин А, който играе важна роля за здравето на очите, растежа на костите, възпроизводството и деленето на клетките.

Витамин А е жизненоважен за много други функции, включително регулирането на имунната система и производството на лимфоцити. Едно парче осигурява 30% от дневните нужди.

Можете да отслабнете по здравословен начин

Тъй като в много страни повече от 60% от възрастните са с наднормено тегло или затлъстяване, рискът от хронични заболявания се увеличава. Ако искате да намалите рисковите си фактори, имайте предвид, че един резен диня има само четиридесет калории.

Вкусните зеленчуци са с ниско съдържание на калории, но богати на хранителни вещества.

Защитава здравето на сърцето

Изследванията показват, че хората, които ядат поне три порции плодове и зеленчуци на ден, имат по-малък риск от смърт от инсулт, сърдечни заболявания и други причини, свързани със сърцето, отколкото хората, които ядат само една порция на ден.

Като се има предвид, че динята е много питателна и не натоварва тялото с мазнини, похапвайте я вместо шоколад и солени закуски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *