Еликсир от Средиземноморието е спасение за цели 60 заболявания: Има повече ползи от зеления чай

Еликсир от Средиземноморието е спасение за цели 60 заболявания: Има повече ползи от зеления чай

Те са любим плод на Средиземноморието и основна съставка в много средиземноморски ястия. Освен с характерния си вкус, маслините се отличават и с богатството от витамини и минерали, които съдържат, което ги прави важна хранителна съставка.

От древни времена маслините се използват като лекарство за много болести, дори за повече от 60 различни.

Високото съдържание на витамин Е прави маслините важен антиоксидант, който е от решаващо значение за поддържането на здравето на тялото. А листата на това растение се използват за приготвяне на чай, който има изключителни ползи за здравето.

Рецепта за чай от маслинови листа

Чаените листа е най-добре да се берат през пролетта, когато са млади. След бране листата трябва да се измият и изсушат на въздух, след което да се съхраняват в затворен съд, далеч от пряка слънчева светлина.

За да приготвите чая, използвайте 15 до 20 изсушени листа от маслина на 300 милилитра вода. Сварете водата, добавете листата и ги гответе заедно за 2 до 3 минути.

След това листата се оставят да престоят още 10 минути във водата, след което се изваждат. Чаят може да се пие топъл или студен, с добавка на мед, лимон или без.

Най-добре е да пиете този чай всеки ден, за да изпитате подобрения при различни здравословни проблеми. Маслиновите листа имат широк спектър от предимства, включително помощ при пневмония, туберкулоза, грип, менингит, хепатит B, херпес, инфекции на пикочните пътища и предотвратяване на гъбични инфекции.

Също така компонентите, присъстващи в маслиновите листа, укрепват имунитета, имат антивирусно, антипаразитно, антибактериално и противогъбично действие. Тези листа допринасят за регулиране на кръвното налягане, стабилизиране на нивата на захарта и холестерола.

Чаят от маслинови листа се препоръчва и като превантивна мярка срещу споменатите заболявания. Вкусът на този чай е мек, с лека горчивина.

Скорошни изследвания потвърдиха, че чаят от маслинови листа съдържа повече антиоксиданти дори от зеления чай, което го прави един от най-здравословните чайове в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *