Тръмп: Аз съм невинен - Топ новини

Тръмп: Аз съм невинен

Аз съм невинен човек, това е намеса в изборите на най-високо ниво, каза бившият президент на САЩ във видео в социалната си мрежа „Истина“.

„За съжаление, ние сме нация в упадък, а те атакуват популярен президент, който имаше най-много гласове на изборите в историята на САЩ“, посочи той. 

Тръмп добави, че това е измама, като тази за обвиненията в предполагаемо тайно споразумение с Русия.

„Не могат да спрат да измислят измами, защото това е намеса в изборите на най-високо ниво. Аз съм невинен човек“, повтори бившият президент на САЩ.

Както посочва той, би било по-добре за САЩ, ако върхушката насочи енергията си към „честност и почтеност“.

„Преди бяхме енергийно независими, имахме силна армия, която не беше „социално осъзната“, бяхме уважавани по целия свят, имахме най-голямото намаляване на данъците в историята“, каза Тръмп.

Както добавя, в момента той е обект на атаки, тъй като социологическите проучвания предричат ​​победата му на следващите избори и в момента той значително изпреварва президента на САЩ Джоузеф Байдън и други републикански кандидати. 

„Страната ни отива по дяволите, а те атакуват Доналд Тръмп и използват Министерството на правосъдието и ФБР като оръжия“, каза той.

Както посочи той, САЩ имат много проблеми и това не трябва да е един от тях.

Бившият президент припомни доклада на специалния прокурор Джон Дърам, който показва, че ФБР не разполага с конкретни доказателства, въз основа на които да започне разследване на предполагаемия заговор между предизборния щаб на Тръмп и Русия по време на предизборната кампания през 2016 г.

„Това е измама. Видяхте доклада на Дърам, всичко беше измама. Те загубиха, а ние спечелихме. Имаме подкрепа“, каза той.

Както добави, те искат да унищожат репутацията му, за да спечелят изборите.

„Ще се борим с това, както сме се борили през последните 7 години. Отново, ние сме нация в упадък, страната ни се проваля и те правят това“, завърши Тръмп.

Припомняме, че бившият американски президент обяви, че е обвинен за неправилно боравене с документи, които е съхранявал, след като напусна Белия дом през януари 2021 г., и че ще трябва да се яви в съдебна зала в Маями следващия вторник.

Това е първото федерално обвинение в историята на САЩ срещу един от бившите американски президенти, съобщава Гласът на Америка.

Прокурорите прекараха месеци в изграждането на случай, твърдейки, че Тръмп умишлено е задържал секретни документи, свързани с плановете за разузнаване и отбрана на САЩ, дори след като миналата година прокурорите поискаха всички подобни документи да бъдат върнати, според Wall Street Journal.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *