4-годишно момче глътна жълъд в детска градина в Сърбия и почина, а виновни още няма: Резултатите от аутопсията ще са чак в края на януари - Топ новини

4-годишно момче глътна жълъд в детска градина в Сърбия и почина, а виновни още няма: Резултатите от аутопсията ще са чак в края на януари

Основната прокуратура във Владичин хан все още не е взела мерки срещу евентуално виновните за случая, когато четиригодишно момченце глътна жълъд в детската градина, поради което вечерта същия ден почина.

Припомняме, че всичко се случи преди три седмици в детска градина „Чаролия“, когато жълъд попадна в дихателните пътища на четиригодишното момченце Д.Д. в стаята, докато децата спят.

Все още се разследва как се е случило, пише Telegraph.

Драган Николич, главният прокурор във Владичин Хан, казва, че очаква резултатите от аутопсията до края на януари.

– Първо трябва да оформим цялата необходима документация и едва след това ще предприемем определени мерки. Без резултатите от аутопсията все още не можем да предприемем нищо – ясен е Николич.

Охранителните камери в детската градина показаха, че момчето Д. Дж. излязъл от стаята, в която спят децата и паднал в коридора.  Екипи на Спешна помощ пристигнали бързо в детската градина. След това момчето е преместено в ЗЦ Сурдулица, а след това в КЦ Ниш, където е оперирано.

За съжаление във вечерните часове на 27 декември Д.Дж. почина в КЦ Ниш.

Междувременно детската градина беше посетена от просветна инспекция, а една учителка беше отстранена заради целия инцидент .

Също така за три седмици никой от детската градина не е обявил официално случая, но и никой не е подал оставка, дори и заради евентуална морална отговорност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *