Ужас: 16 годишен сърбин намушка с нож в сърцето иракчанин и го уби на място в двора на училище, присъдата шокира германците - Топ новини

Ужас: 16 годишен сърбин намушка с нож в сърцето иракчанин и го уби на място в двора на училище, присъдата шокира германците

Според германските медии съдът за непълнолетни в германския град Билефелд е постановил изненадваща присъда по делото на тийнейджър (16) от Сърбия , който намушка с нож в сърцето мъж (26) в училищен двор.

Съдът оправда тийнейджъра по обвиненията в непредумишлено убийство, съобщи днес Bild . Вместо това сръбският тийнейджър беше осъден на една година пробация за участие в боя. Съдията смята, че тийнейджърът е действал при самоотбрана.

Драмата се разигра на 6 май 2022 г. В този ден е имало спречкване между ученици от общообразователно училище. Няколко от тях се срещнаха в ранните вечерни часове в двора на основното училище, за да решат окончателно въпроса. Иракчанин (16) се обадил на брат си по мобилния телефон и помолил за помощ.

Когато брат му (26) дошъл в двора на училището, ситуацията станала още по-драматична, а германският „Билд“ пише, че сръбският младеж вероятно е седнал заплашен и притеснен.

Когато възрастният брат на противника се приближил до него и вдигнал ръка, тийнейджърът от сръбски произход го намушкал с нож право в сърцето.

След това избягал оттам, а по-късно се предал на полицията заедно с баща си.

Жертвата издъхна в двора на училището, оставяйки жена си, бременна в шестия месец по това време.

Делото се водеше два месеца при закрити врата. Делото се проведе под полицейска охрана заради заплахи към обвиняемия и семейството му.

В крайна сметка съдът за непълнолетни прецени, че подсъдимият сръбски тийнейджър е действал при самоотбрана.

Няколко души го блъскаха през училищния двор и накрая го избутаха до самата ограда. Шест години затвор поиска прокурорът за непредумишлено убийство. Присъдата все още не е окончателна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *